Op 22 juni organiseert Akker van de Toekomst een open dag. Op de akker zullen informatierondes en demo’s plaatsvinden van onder andere de LF20, een akkerbouw robot met veel potentie voor de toekomst in circulaire landbouw.

Akker van de Toekomst

Akker van de Toekomst is een project akker in Ens die de focus legt op de verduurzaming en ontwikkeling van de akkerbouw. Dit doen zij aan de hand van negen gestelde doelen waar zij naar toe werken met innovatie technieken in zowel de mechanisatie als het groeiproces. Het project staat onder leiding van Digni van de Dries en is een initiatief van stichting Future Food Production.

Programma

Het programma wordt geopend met een presentatie door een gast spreker onder het genot van koffie met gebak. Na deze gezamenlijke start zullen de rest van de onderdelen bezocht worden in groepjes. Deze onderdelen bestaan uit een discussie met Digni van den Dries over de leerpunten van het afgelopen seizoen, een demonstratie en uitleg over de LF20 door Pieter Flikweert, de onthulling van en uitleg over de Butterfly ploeg door Wim Steverink en een ronde over de akker met Kees Knook.

Inspiratie opdoen

Iedereen met interesse in de in de laatste ontwikkelingen in de akkerbouw is welkom. Tijdens het programma zal er veel ruimte zijn voor vragen en feedback. Het doel is dat iedereen nieuwe inspiratie en kennis op kan doen en hopelijk zijn eigen inbreng levert zodat er met elkaar verder ontwikkeld kan worden naar een toekomstbestendige akkerbouw.

Opgave

In verband met corona wordt de dag onderverdeeld in drie tijdsblokken waarvoor u zich kunt opgeven, per tijdsblok zullen de vier onderdelen van de dag behandeld worden. De tijdsblokken zijn van 10:00 tot 12:00, van 12:30 tot 14:30 en van 15:00-17:00. In verband met deze vaste tijdsblokken vragen wij u zich op te geven.

U kunt zich hier opgeven voor de Open dag.

open dag akker van de toekomst